Κλείνει τέλος του μήνα ο δρόμος Ζαρός – Γέργερη – Αγία Βαρβάρα! Μεγάλη αναστάτωση στα χωριά της Πάνω Ρίζας

 

Κλείνει ως το τέλος του Σεπτεμβρίου και για διάστημα το λιγότερο 5 μήνες ο οδικός άξονας Ζαρός – Γέργερη – Αγία Βαρβάρα!

Αιτία; Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο δρόμο Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά…

Η είδηση αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα χωριά της Πάνω Ρίζας και ειδικά σε Νύβριτο – Γέργερη – Μετόχια και Πανασό, καθώς θα πρέπει να πηγαίνουν από τη Μεσαρά, για να πάνε Αγία Βαρβάρα. Το ίδιο θα συμβεί και με τους μαθητές που πηγαίνουν στο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται σε όλα τα χωριά της Πάνω Ρίζας.

Τι λέει ο Αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Ρούβα κ. Αντώνης Πρινιανάκης

jyprinianakis

Το “e-mesara.gr”  επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο της Δ. Ε. Ρούβα κ. Αντώνη Πρινιανάκη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την είδηση και μας είπε σχετικά:

"Είμαι πολύ εκνευρισμένος με την απόφαση που πάρθηκε. Και τούτο γιατί πριν 15 ημέρες ήρθε στη Γέργερη μεγάλη αντιπροσωπία τεχνικών στην οποία συμμετείχε και ο κ. Αγαπάκης, με τους οποίους και συζητήσαμε το θέμα. Η πρόταση που κάναμε είναι να ανοιχθεί ένας παράλληλος δρόμος με αυτό των εργασιών έτσι ώστε να κινούνται πάνω σ΄ αυτόν τα αυτοκίνητα. Μάλιστα οι πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας του Πανασού, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου του Πανασού βρήκαν τους ιδιοκτήτες των χωραφιών που πρόκειται να περάσει ο δρόμος και οι άνθρωποι δέχτηκαν. Και ενώ όλοι είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρούσε το θέμα, σήμερα ήλθε χαρτί στο Δήμο το οποίο και λέει ότι κλείνει ο δρόμος. Εγώ θα ενημερώσω τους κατοίκους της περιοχής και προβλέπω ότι θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις. Οι άνθρωποι για να πάνε στο Ηράκλειο θα πρέπει να διανύουν τριπλάσια ή και παραπάνω απόσταση για να φτάσουν στην Αγία Βαρβάρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά του Λυκείου, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Έρχεται χειμώνας και οι μετακινήσεις στην Πάνω Ρίζα δυσκολεύουν σημαντικά! Πιστεύω να αναθεωρήσουν την απόφασή τους αυτή για το καλό όλων μας…"