Αντάμωσε η παράδοση απόψε στο Σίβα! Κρητική και ποντιακή λύρα, λαγούτα και κλαρίνα μάγεψαν…

 

Χοροί από το Πόντο και την Ήπειρο, από τη Μικρά Ασία και την Κρήτη, δέθηκαν αντάμα απόψε στο Σίβα και μέθυσαν και σαγήνεψαν τους εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την εκδήλωση του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ χορού στη Μεσαρά που οργανώνει ο «Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Μεσαράς»  κΙ που φιλοξενήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίβα «ΘΕΜΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», χθες βράδυ.

 

 Ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Μεσαράς του Κωνσταντίνου Γεωργιλαδάκη σε συνεργασία με παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την άλλη Ελλάδα, παρουσίασαν μια ξεχωριστή βραδιά, αναμοχλεύοντας την παράδοση…

Η λύρα, κρητική και  ποντιακή,  τα λαγούτα,  αλλά και το κλαρίνο ακούστηκαν και μάγεψαν με τις μελωδίες τους τη ζεστή καλοκαιριάτικη νύχτα.

Η καντάδα, ένας τρόπος έκφρασης, στον οποίο κυριαρχεί η μαντινάδα και το συναίσθημα, ήταν η αρχή της εκδήλωσης. Τα κρητικά και ηπειρώτικα συγκροτήματα με τους μουσικούς τους διάβηκαν από τα σοκάκια του Σίβα, συνοδευόμενα από τους μερακλήδες κατοίκους και τη νεολαία. Μαντινάδες αντήχησαν στην καλοκαιρινή σιγαλιά, ενώ οι ρακές περίμεναν τους κανταδόρους στα σταυροδρόμια του χωριού.

Η μεγάλη παρέα κατέληξε στην πλατεία του χωριού, όπου το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί, με το συγκρότημα του Λευτέρη Γεωργιλαδάκη!

Παρόντες ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Καμπουράκης και Μαρρής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Φαιστού κ. Μαυράκης ο πρώην Δήμαρχος Τεμένους και γνωστός για την προσφορά του στην παράδοση κ. Γιώργος Βιτώρος, ο κ. Στάθης Μονιάκης κ.α.

Ενδιάμεσα της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μάρως Γεωργιλαδάκη «Τα ζάλα μου…»!

Με νεώτερες αναρτήσεις μας θα σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα για τη συγκεκριμένη βραδιά που έκρυβε πολλές ειδήσεις.

 

tjsiva 2

tjsiva 3

tjsiva 4

tjsiva 5

tjsiva 6

tjsiva 7

tjsiva 8

tjsiva 9

tjsiva 10

tjsiva 11

tjsiva 12

tjsiva 13

tjsiva 14

tjsiva 15

tjsiva 16

tjsiva 17

tjsiva 18

tjsiva 19

tjsiva 20

tjsiva 21

tjsiva 22

tjsiva 25