Η Ελεύθερνα αποχαιρετά σήμερα το παλικάρι της!

 

Η Κρητική γη θα «υποδεχθεί» σήμερα τον ήρωα υποστράτηγο, Ιωάννη Τζανιδάκη, τον Ρεθεμνιώτη ανώτατο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, που έχασε την Τετάρτη τη ζωή του μαζί με τρεις ακόμη αξιωματικούς στο στρατιωτικό δυστύχημα του Σαραντάπορου.

Η κηδεία του κρητικού στρατιωτικού θα τελεσθεί σήμερα Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στη γενέτειρά του την Αρχαία Ελεύθερνα. Η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί με C130 στην Κρήτη.

Η οικογένειά του συντετριμμένη, η σύζυγος του Καίτη και οι δύο γιοι τους, δεν μπορεί να πιστέψει την αναπάντεχη απώλειά τους.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης καταγόταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος). Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009. Το Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς έχοντας το βαθμό του Υποστράτηγου.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Η απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ευχόμενος παράλληλα ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού που τραυματίστηκε κατά την πτώση του ελικοπτέρου.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Είναι βαθιά η θλίψη μου για την απώλεια τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα. Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Ρεθεμνιώτη Υποστράτηγου και Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Ιωάννη Τζανιδάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης σημείωσε:

«Ο αδόκητος θάνατος του Ρεθεμνιώτη Υποστρατήγου Τζανιδάκη Ιωάννη, μας συγκλόνισε όλους. Υπήρξε ένα εξαίρετο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος τίμησε την πατρίδα μας. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

Τη βαθιά οδύνη του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός: «Η αναπάντεχη απώλεια των τεσσάρων στελεχών του Ελληνικού Στρατού στο τραγικό δυστύχημα του στρατιωτικού ελικοπτέρου σε ώρα υπηρεσίας, μας γεμίζει θλίψη και οδύνη.
Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Ρεθυμνιώτη Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη».

Η ΜΑΙΡΗ ΛΙΟΝΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή: «Το Ρέθυμνο θρηνεί για την απώλεια ενός ανώτατου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού και αγαπητού συντοπίτη μας, του Υποστράτηγου, Ιωάννη Τζανιδάκη, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, μαζί με τρεις συναδέλφους του στο τραγικό δυστύχημα, που συγκλόνισε χτες το πανελλήνιο. Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους πλέον ικανούς και διακεκριμένους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, πρόσφατα μάλιστα είχε τοποθετηθεί στη νευραλγική θέση του Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς και παράλληλα ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, ο οποίος μάλιστα διατηρούσε στενούς τους δεσμούς του με τον τόπο καταγωγής του, το Ρέθυμνο και συγκεκριμένα την Ελεύθερνα, η οποία και θα τον υποδεχτεί ως τελευταία κατοικία του.
Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης εκφράζω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, καθώς και στους συγγενείς των υπολοίπων τριών στρατιωτικών, που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης: «H τραγική είδηση του αδόκητου χαμού του συντοπίτη Υποστράτηγου Τζανιδάκη Γιάννη, συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και προκάλεσε σε όλους μας βαθιά θλίψη. 
Οι ρεθυμνιώτες θα θυμούνται πάντοτε με αισθήματα σεβασμού και αγάπης τον εκλιπόντα, ο οποίος τιμήθηκε προσφάτως με την πανάξια προαγωγή του σε υψηλή θέση στη στρατιωτική ιεραρχία, ως αναγνώριση των ικανοτήτων του και των εξαίρετων υπηρεσιών που προσέφερε στην πατρίδα μας, τις οποίες υπερασπίστηκε μέχρι τέλους. 
Συμμεριζόμαστε το πένθος των οικείων του και τους καταθέτουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Ψήφισμα εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ρεθύμνου: «Το ΔΣ του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνου συνήλθε εκτάκτως στα γραφεία του συνδέσμου χθες Πέμπτη 20/04/2017 και ώρα 18.00
με μοναδικό θέμα της συνεδρίασης την απώλεια εν ώρα υπηρεσίας του εκλεκτού συντοπίτη μας Υποστράτηγου Ιωάννου Απ. Τζανιδάκη.
Μετά από διαλογική συζήτηση για το τραγικό συμβάν και την απώλεια του συναδέρφου μας εκ μονίμων, το ΔΣ αποφάσισε τα κάτωθι: 
1. Να αποστείλει στέφανο στην κηδεία του.
2. Να παραστεί το ΔΣ στην κηδεία του.
3. Να κρεμάσει τις σημαίες στο κτίριο του ΣΕΑΝ μεσίστιες.
4. Να διαβαστεί το παρόν στην εξόδιο ακολουθία. 
5. Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
6. Να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα πιο θερμά συλληπητήριά του.
Αιωνία του η μνήμη.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος 
Στέλιος Χ. Κιαγιαδάκης».

Μήνυμα και από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού: «Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και οι απόστρατοι αξιωματικοί του παραρτήματος Ρεθύμνου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια εν ώρα καθήκοντος των παρακάτω εν ενεργεία συναδέλφων κατά την πτώση ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού σήμερα στο Σαραντάπορο Κοζάνης.
- Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, 
- Συνταγματάρχου (ΤΘ) Θωμά Αδάμου,
- Ταγματάρχου (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και 
- Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή.
Ευχόμαστε στις οικογένειες των συναδέλφων θερμά συλλυπητήρια και ο Πανάγαθος Θεός να τους δώσει κουράγιο υπομονή και παρηγοριά».

Πηγή: goodnet.gr