Έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Τουριστικής Προβολής Μεσαράς (Φωτογραφίες)

 

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του Κέντρου Τουριστικής Προβολής Μεσαράς, στην υπόγεια αίθουσα του Αγίου Νεκταρίου Μοιρών.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, ενώ το παρόν έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηγουμενίδης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης, η τ. Δήμαρχος κ. Πετρακογιώργη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καμπουράκης, ο τ. Δήμαρχος Μοιρών κ. Βολικός, ο πρόεδρος του Δ. Σ. Φαιστού κ. Νικολακάκης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών κ.α.

Η «Αναπτυξιακή Ηρακλείου», προκήρυξε το 2013, τη δημιουργία κέντρων τουριστικής πληροφόρησης, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER, που συχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας, με όλες τις απαραίτητες μελέτες και δικαιολογητικά, για την ίδρυση «Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς», στις Μοίρες, ο οποίος αξιολογήθηκε θετικά από το Δ.Σ. της «Αναπτυξιακής Ηρακλείου» και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έτσι, από το παραπάνω πρόγραμμα, διαμορφώθηκε καταλλήλως η αίθουσα του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, για τον παραπάνω σκοπό, με χώρο υποδοχής, συστήματα προβολής και ήχου, τοποθετήκαν ηλεκτρονικές διαδραστικές εφαρμογές, όπως «περιδέξιο», «Infocloud», «Πολύτροπος Χάρτης», ψηφιακοί κατάλογοι, που εγκατέστησε το Ινστιτούτο Πληροφορικής, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) κ.λ.π. με μια βάση δεδομένων που αφορά στα αξιοθέατα της περιοχής, εστιασμένα κυρίως στο θρησκευτικό τουρισμό.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς απευθύνεται σε:

*          ντόπιους και ξένους επισκέπτες της περιοχής, διερχόμενους *            τουρίστες – περιηγητές, τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής,

*          γραφεία τουρισμού που αναζητούν ενδιαφέροντες προορισμούς για να δημιουργήσουν ημερήσια προγράμματα περιήγησης στην Κρήτη,

ομάδες μαθητών και νέων που θέλουν να επισκέπτονται το Κέντρο.

Το Κέντρο λειτουργεί όλο το χρόνο και οι επισκέπτες εκτός από την ψηφιακή – διαδραστική ενημέρωση, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν έντυπα, χάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια, για τις τοποθεσίες που μπορούν να επισκεφθούν, τις υποδομές της περιοχής, καθώς επίσης για τις δραστηριότητες του εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να απολαύσουν και τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή.

 

wwkentro 2

wwkentro 3

wwkentro 4

wwkentro 5

wwkentro 6

wwkentro 7

wwkentro 8

wwkentro 9

wwkentro 10

wwkentro 11