Η εξέλιξη του καιρού σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

2865

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για άστατο καιρό έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 28 Μαΐου 2018.

Αναλυτικά, την Κυριακή 27/05 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές στο Αιγαίο, τη Θράκη, και την Ανατολική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην  υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 31 βαθμούς. Στην Αττική αναμένονται μόνο ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια του νομού, όμως στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες από το μεσημέρι και έπειτα.

Τα αναμενόμενα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το μεσημέρι (αριστερά), και από το μεσημέρι έως το τέλος του εικοσιτετραώρου (δεξιά) της Κυριακής 27/05

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (28/05) αναμένονται τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα, όμως το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και οι βροχές θα πυκνώσουν και θα ενισχυθούν ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ο άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τα αναμενόμενα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το μεσημέρι (αριστερά), και από το μεσημέρι έως το τέλος του εικοσιτετραώρου (δεξιά) της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος 28/05

Πηγή: meteo.gr – Αθανάσιος Καραγιαννίδης